Oletko harkinnut vaihtoa B0033:sta C056:een? Huomioi ainakin nämä yllättävät seikat!

TEKSTI Tuli Teräsaho ja Ansa Sinisaari KUVA Antti Lehtonen

Ainejärjestömme on saavuttanut pisteen, jossa pikkuinen siivouskomero ei enää riitä kasvavan jäsenmäärämme kahvittamiseen, joten muutto uusille laitumille on tervetullut. Vuosien ajan on Pinni B:n kellarissa samainen huone ollut tila arjen pienille iloille, joten on täysin luonnollista kokea tunnekirjon kummankin ääripään tuntemuksia suureen muutokseen liittyen. UDKriiseilyn välttääksemme kokosimme tämän filosofisen profetian helpottamaan sekä henkistä että fyysistä sopeutumista uuteen AJ-tilaan.

 

Mikä AJ-tila?

AJ-tila, tuo kultainen yhteen tulemisen temppeli, joka on koti niin kokouksille kuin kahvitteluillekin, askarteluista (Nerf-pyssyllä) ammuskeluun ja huonoista, sekä kenties hieman kyseenalaisista vitseistä, syviin keskusteluihin ja TED-talkkeihin. AJ-tilalla ei siis ole vain yhtä tehtävää vaan se voi palvella milloin mitäkin tarkoitusta. Kirjoittaessani tätä tulee mieleeni yksi sana, joka mielestäni onnistuneesti kiteyttää itseensä tämän kaiken: tukikohta. Tämän tukikohdan peruskalustukseen kuuluu hullunkuriset mukit, pyhäinjäännöksien veroiset lahoavat juhlakoristeet sekä eriskummalliset hilavitkuttimet, joiden alkuperää ei tiedetä, mutta joita ei kuitenkaan muuton aikana raaskittu kuopata ja kompostoida. Ken tietää keiden alumnien henget ovat niihin kiintyneet ja suuttuisivat niiden katoamisesta?

AJ-tilassa henki on yhteisöllinen. Yksi jokapäiväinen, mutta elämää suurempi kysymys onnistuneesti tuo kaikki aina saman asian äärelle: onko kahvia? Mikäli sitä on, kuuluu seuraava kysymys: onko sitä keitetty? Todennäköisesti on, mutta se taianomaisesti haihtuu juuri sillä hetkellä, kun seuraava toiveikas ja kahvinjanoinen sielu astuu huoneeseen sama kysymys huulillaan. Älä siis ylläty, mikäli käteesi tyrkätään kaksi vesikannua säihkyvin silmin ja manipuloivin hymyin heti oven avatessasi – on sinun vuorosi täyttää kannut ja pistää kahvi porisemaan. AJ-tilan kirjoittamattomiin etiketteihin kuuluukin, että hän, joka saapuu ensimmäisenä, saa delegoida kahvinkeiton seuraavalle, vaikka itse kahvia kaipaisikin. Logiikka? ei ole.

Kahvinkeitosta kukkaruukkuun (vai kukkaruukusta asiaan?); Feng Shui on kiinalainen ympäristöoppi, jonka tavoite on järjestellä ja suunnitella ihmisten elintiloja siten, että asettelu on mahdollisimman harmoninen ja päästää positiivisen energian virtaamaan vapaasti. Feng Shuilla on useita selkeitä perusperiaatteita liittyen tiettyihin huonekaluihin, ilmansuuntiin sekä eri reitteihin, kuten ikkunat, ovet sekä veden virtaus, joita pitkin positiivinen Chi- tai negatiivinen Sha Chi –energia voivat kulkea. Tarkastelkaamme siis Chi:n ja Sha Chi:n kulkua niin entisessä kuin uutukaisessakin AJ-tilassa Feng Shuin perinteisiä oppeja hyödyntäen ja soveltaen. Selvittäkäämme myös miten rakas monitoimitila olisi sopivaa sisustaa ja järjestää, jotta se palvelisi UDKlaisia ja heidän monia tarpeitaan täydellä potentiaalillansa. Lisäksi pohdimme muita tilan energioihin vaikuttavia asioita, sekä sitä, miten AJ-tila vaikuttaa meihin.

 

Feng Shui? More like Jeng(i) Shuidn’t make these mistakes

Kuten jo aiemmin todettiin, niin hyvät kuin pahatkin energiat kulkevat eritoten ikkunoiden ja ovien lävitse. Vanhassa AJ-tilassahan ei ikkunoita ollut, joten olemme täysin uuden haasteen äärellä. Feng Shuin perinteiden mukaisesti ikkunan usein todetaan tuovan elämään hyvää, sillä ne symboloivat avarakatseisuutta ja mielen kirkkautta. Tämän tasapainoksi ikkunoilla on kuitenkin myös vaaransa; Feng Shuin perinteiden ja periaatteiden mukaisesti yksi suurimpia kardinaalivirheitä on sängyn asettaminen ikkunan alle, sillä rentoutuneessa ja uneliaassa olotilassa ihminen on erityisen haavoittuvainen ikkunan kautta kulkeville pahoille hengille ja energioille.

“Eihän meillä ole tulossa sänkyä koko AJ-tilaan! Hyvältä, turvalliselta ja levolliselta kuulostaa!”

Väärin. Sänkyyn liittyvä filosofia pätee yleispätevästi sohviin, divaaneihin, riippumattoihin, säkkituoleihin sekä kaikkiin muihinkin huonekaluihin ja sisustusratkaisuihin, joissa saattaa saavuttaa haavoittuvaisen levollisen olotilan. Täten, iki-ihanan ikkunan alle suunnitellut rahit saattavat vaarantaa itse kunkin hyvinvoinnin ja unen laadun, mikäli rahilla rentoutuminen vie mennessään.

Onneksi Feng Shui on filosofia ja käytäntö, jonka tehtävä on parantaa tavallisten ihmisten elämää elämäntilanteeseen, neliöihin tai henkilömäärään katsomatta. Mukava röhnöttäminen ikkunan edessä tai alla on mahdollista pienen kikkailun seurauksena; sängynpäätyä, paksuja verhoja ja/tai erityisen tukevaa runkoa tyypillisesti pidetään soveliaana suojana ikkunan vaaroilta. Mikäli mikään näistä ei kannatusta saa, rohkenen väittää pahvisen Cheek –cutoutin olevan erinomainen investointi ajamaan suojelevan kilven asiaa ikkunan ja ihmisen väliin aseteltuna.

Toinen merkittävä kulkureitti positiiviselle energialle on virtaava vesi. Tarkkaan ottaen Feng Shuin perinteessä tätä hyvinvoinnin ja vaurauden elementtiä pyritään hyödyntämään mieluiten suihkulähteiden, vesiputousten taikka -altaiden muodossa, sillä siinä missä virtaava vesi symboloi rahavirtaa (mitä UDK kipeästi tarvitsisi, köh köh), paikallaan pysyvä vesi symboloi jo kertynyttä vaurautta. Takapihalle mahtuisikin täydellisesti ihastuttaville koi –kaloille tai Pirkanmaan maakuntalinnuille, västäräkeille, viilentävä keidas (myös eläimet levittävät positiivista energiaa ja harmoniaa!). Sitä odotellessa kiinnitä huomiosi leijan kevyeen oloosi, kun nykyään olemattoman matkan päässä sijaitsevat useat vesihanat ja suihku huuhtovat pois kaikki maalliseen mammonaan liittyvät huolesi tai ongelmasi.

Värien osalta Feng Shui ottaa toki kantaa niiden symboloimiin energioihin, vaikka värien merkitystä ei välttämättä tyypillisesti korostetakaan. On kuitenkin huomionarvoista, miten uuden AJ-tilan värivalinnat saattavat muuttaa tilan ilmapiiriä. Vanhassa AJ-tilassa pääväreiksi voitaisiin valita valkoinen ja ruskea, kun taas uudessa tilassa dominoivat valkoinen ja vihreä. Valkoinen väri symboloi metallin elementtiä ja keskittymistä, rauhallisuutta sekä suoraviivaista ajattelua. Valkoinen ja ruskea sopivat toistensa pariksi hyvin, sillä ruskea, maan elementin symbolina, kuvastaa lepoa ja tasapainoisuutta. Vihreän värin symboliikka puolestaan liittyy uudelleensyntymään ja tuoreisiin ideoihin, luoden hyvin erilaisen kontrastin vakaaseen valkeaan. On myös huomionarvoista, että ruskea seinämaalaus vanhassa ja vihreä aksenttiseinä uudessa tilassa, eritoten yhdistettynä ulkona havaittaviin vihreän sävyihin, vetävät huomiota itseensä huomattavasti valkoista enemmän. Älä siis ylläty jos luovuutesi, innokkuutesi ja idearikkautesi suorastaan vuotavat yli uudessa AJ-tilassa vanhaan verrattuna!

Siinä missä Feng Shui opettaa kutsumaan positiivista ja harmonista energiaa olotiloihin, sitä voi hyödyntää myös torjumaan pahaa. Yksi tärkeimmistä perusperiaatteista on turhan roinan torjuminen, sillä se vaikeuttaa energian virtaamista. Pitäkäämme siis lippulaput, rakkaat reliikit ja kahvikupposet kauniissa, siisteissä riveissä. Huolehditaan myös roskat roskiin ja tölkit talteen, eikös?

Eritoten työskentelytiloissa järjestys ja siisteys voivat kuitenkin saada myös syvällisemmänkin tason. Oletko koskaan istunut vanhassa AJ-tilassa, sormet näppäimillä, kenties jopa kuulokkeet korvilla palautuspäivien hengittäessä niskaan ja silti kokenut olosi täysin epäinspiroituneeksi ja aikaansaamattomaksi? Ei hätää, vika ei ole sinussa eikä myöskään palautettavassa tehtävässä! Vikaa voi etsiä pelejä pursuavasta kirjahyllystä, kaapin päälle hilatuista kertakäyttöastioista ja nurkkaan unohdetusta UDK -merchistä. Liian täydet kaapit nimittäin tukkivat ajatuksenjuoksun ja katkaisevat kulkureitit luovuuden tuulilta. Neliömäärän kasvaessa ja tavaramäärän kutistuessa muuton mittaan, on erittäin mahdollista havaita innovoinnin lähtevän aivan uuteen lentoon.

 

Kuutamolla

Vaikka lähestymmekin tätä mullistavaa muuttoa Feng Shuin oppeihin nojaten, ajattelimme valaista lukijoitamme myös muista muuttoon liittyvistä äärimmäisen tärkeistä ja relevanteista asioista. On nimittäin hyvä ottaa huomioon myös kuun vaihe muuttopäivänä – ovatko taivaankappaleet samaa mieltä muutosta? Saadaksemme vastauksen tarkastelemme kuun vaihetta päivänä 17.2.2025, sillä tämä oli virallinen muuttopäivä, vaikka saimmekin tilan käyttöömme vasta myöhemmin.

Muuttopäivänä kuu oli Waning Gibbous (vähenevä kupera kuu) vaiheessa, mikä on reflektoinnin, irti päästämisen ja päättymisen aika. Tässä vaiheessa kuun kiertokulkua on tarkoituksenmukaista olla kiitollinen saavutuksista, mutta myös tietoinen asioista, jotka eivät menneet suunnitelman mukaan. Kuun vaihe rohkaisee päästämään irti henkisestä taakasta ja vanhentuneista tavoista, sekä antamaan anteeksi itsellesi ja muille. Näin ollen voidaan saavuttaa rauha tulevien muutosten edessä.

Kuun vaihe onkin siis osuva muuttopäivälle ja voimmekin tulkita, että on aika päästää irti kiintymyksestämme vanhaan AJ-tilaan ja kääntää katseet kohti päiviä uuden AJ-tilan parissa sekä syleillä sen mukana tuomia muutoksia. Olkaamme kiitollisia mahdollisuudesta muuttaa uuteen, tilavampaan, kokonaisella keittiöllä varusteltuun AJ-tilaan. Antakaamme anteeksi lykkäykset lykkäysten perään sekä aika, jolloin UDKlaiset raukat vaelsivat päämäärättömästi viikkokausia keskustakampuksen käytävillä kuin eksyneet ja potkitut koiranpennut, piiloutuen orpoina pääaulan portaiden alle toivoen, että vahtimestarit eivät heitä hätistä pois, kärsien keskiviikkoisten AJ-kahvien puutteen raastavista vieroitusoireista, puhumattakaan siitä juurettomuuden tunteesta, joka syntyy kun ei ole paikkaa jota kutsua omakseen-

 

(C0) + 56 = UDK

Kuun vaiheiden lisäksi halusimme selvittää, onko uuden AJ-tilamme numerolla (C0)56 jotakin merkitystä ja voisiko se kenties toimia uutena onnennumerona UDKlaisille. Lähestyimme numerologian ja spirituaalisten merkitysten asiantuntijaa, ChatGPT:tä kysymyksellämme ja saimme mielenkiintoisia ja tietysti täysin luotettavia vastauksia. Numerologiassa numero 5 on vapauden ja muutoksen numero – se edustaa joustavuutta, uteliaisuutta ja uusien horisonttien tutkimista ja kannustaa muodonmuutokseen (transformation) ja laajennukseen (expansion). Numero 6 taas on huolenpidon ja vastuullisuuden numero – se edustaa perhettä, kotia ja yhteisöä ja yhdistyy usein myötätuntoisiin, rakkautta jakaviin ja harmoniaa etsiviin henkilöihin.

Näin ollen numerot yhdistettynä viittaavat suuntaan, johon kuuluu sopeutuminen muutoksiin samalla kun säilytetään vahva velvollisuuden- ja vastuuntunto. Kuulostaa sopivalta, eikö? Tätä väitettä tukee myös spirituaalinen merkitys, joka luvulla on; 56 symboloi henkilökohtaista kasvua muutoksen kautta. Luku on merkki siitä, että saatat olla elämänvaiheen edessä, joka pitää sisällään merkityksellisiä muutoksia ja siitä, että kasvu vaatii uusien mahdollisuuksien vastaanottamista, sekä menneisyydestä irti päästämistä.

Voisimme siis varmaan vetää johtopäätöksen, jonka mukaan UDKn edessä on suuri muutos (kerro jotain uutta), jota pitää vaalia ja joka tulee vastaanottaa hymysuin! Lisäksi vapaasti tulkittuna voisi sanoa, että UDKlaiset ovat vastuullisia mutta vapaita henkilöitä, jotka haluavat rakkautta ja harmoniaa!

Muutto uuteen tilaan on itsereflektion paikka jos mikä. Näkökulma muuttuu niin kuvainnollisesti kuin kirjaimellisestikin. Kuten kuka tahansa maalaisjärkeillä saattaa – suurempi ja valoisampi tila on miellyttävämpi kuin pienempi ja pimeämpi tila. Mutta kenties Feng Shui:n sekä astrologian eväin näkökulmamuutosta itseäänkin voi muistaa katsoa uudesta näkökulmasta.

Muuton monia hyviä puolia huomioineen artikkelin ei ole tarkoitus peitellä hiekalla huonetta Pinni B0033. Kaikki tunteet melankolisesta menetyksestä hehkeään nostalgiaan ovat sallittuja ja todellisia, mutta loppujen lopuksi ainakin yksi asia on varma: pulppusi hana onnea, menestystä ja rikkautta tai ei, ainakin se nykyään on keittiössä.

en_USEnglish